5 Haziran 2011 Pazar

Kitap Takas Hareketi





Şimdi ufak bir manifesto yapalım, şüphesiz ki siz de benim gibi yüksek kitap fiyatlarından şikayetçisiniz. İnternetten aldığınızda bir miktar daha ucuz olan lakin bu kez de sipariş ettiğiniz listeyi asla tam olarak alamadığınız alışverişlerden de yoruldunuz.

O zaman şöyle yapıyoruz gençlik, herkes elindeki ''takasa girmek istediği'' kitapları üşenmeden yazıyor ve benim facebook adresime (http://www.facebook.com/melogaman) mesaj olarak yolluyor.

Sonra, ben o listeleri -gönderenin profil bilgisi ile birlikte- bu blog'da yayınlıyorum ve aradan çekiliyorum. Birbiri ile takas yapmak isteyen iki kişi konuşuyor ve takas başlıyor. Kaç kitap değiştirecekleri kendilerine kalmış. Ama benim önerim en az 3 ortak kitap bulduktan sonra takasa girmeniz ki böylelikle sadece 6-7 liralık kargo parasına 3 yeni kitabınız oluyor. Ortak bir okuma süresi de belirlerseniz, o süre sonunda okuduklarınızı yine okumadıklarınıza değiştirebilirsiniz.

Listelerinizi özenli yapmanızı da rica ediyorum, çünkü bir kere buraya koyulan liste en az 1-2 aylık periyodlarla güncellenecek. Yani lafın kısası 2 kitap yazıp bırakmayın, en az 15-20 kitap içersin listeleriniz. Eğer ki emaneten sizde olan kitabın başına bir şey gelirse de ''al diyetini'' diyerek kendi kitaplarınızdan birini kurban edersiniz ve olay kapanır.

Üşenmeyin, listenizi yapın ve yollayın güzel insanlar.

Son olarak şunu da ekleyeyim, oluşturduğum bu ekip sadece kitap takası yapmayacak, yeni çıkan kitapları da ortak satın alacak. Tabii istediğiniz takdirde. Müşterek bir karar aşamasından sonra herkes bir kitap satın alacak, okuyacak ve yanındakine paslayacak. Bu böyle gidebildiği yere kadar gidecek.

Ayrıca takaslar geçici olacaktır, yani kimse kitaplarına veda etmek zorunda falan değil.

melogaman'ın listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

feritility'nin listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

maplegend_'in listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

mistrafantastic'in listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

usuyitik'in listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

astrofanus'un listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Gecikmeli Ankara Treniyle Gelen Kadın'ın listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

NaneBetty'nin listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Cengiz Tanrıverdi'nin listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Emre Donmaz ve Alpay Büzlü'nün listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Kaan Tunca'nın listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Esra Bengisu'nun listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Cansu Akçay'ın listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Büşra Süer'in listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Müslüm Aksu'nun listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

chihirosmyhero'nun listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Gökçe'nin listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Önder'in listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Ahmet'in listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

Aylin'in listesini görmek için buraya tıklıyoruz.

20 yorum:

  1. Ben uyar gönderirim kitapları ama elemanın teki de cins çıkar da yollamazsa nasıl olacak. Bunu da bi düşün derim yoksa fikir güzel. Bende iki tane felsefe seti var takasta kullanmak isterim açıkçası

    YanıtlaSil
  2. ben okuduğum kitapları bitirdiğim yerde bırakıyorum; kafe, metro, otobüs, sokak ama bundan sonra bu şekilde ulaştırabilirim evet yapabilirim :)

    YanıtlaSil
  3. bendekıı butun kıtaplar orjınal. takas yapacagımız kısı ya korsan kıtap gonderırse bana. bu sorunu nası cozecegız.

    YanıtlaSil
  4. Valla güzel fikir. Katılmayı düşünürüm ben de.

    YanıtlaSil
  5. bende seve seve katılırım buna ama güven sorunu söz konusu. buna bi çözüm bulunabilirse fikir patlar gider, önünü alamayız diyorum. :)

    YanıtlaSil
  6. hayatta vermem kitaplarımı. üzerine kokularım,duygularım, parmak kokum siniyor. başkasına veremem...

    YanıtlaSil
  7. melogaman eline sağlık ancak bu bookcrossing.com tarafından epey bir süredir zaten yapılıyor...

    YanıtlaSil
  8. olur mu öyle şeey, yıllardır sakladığım kitaplarım var. babamdan hatıra, öğretmenimdene hediye benim için en değerli öğretmenleri takas ile hiç tanımadıgım birine mi vereyim. yukardaki ilk mesajlar gibi, korsan kita-dengesizin biri kitaplarımı satarsa-bana kendi kitaplarını göndermezse ne olacak. adam gibi alsın kitabını kendi parasıyla okusun. okumak isteyen bulur kitabııııııı

    YanıtlaSil
  9. ilahi kutsalfahise. adam da kendinin olduğunu iddia etmedi zaten.

    YanıtlaSil
  10. bu takas yöntemi için en iyi site www.bendekiler.com . Sizdeki kitapları yazın, diğer site üyelerindekileri görün. Takas yapın...

    YanıtlaSil
  11. kitaplarını paylaşmayı reddeden arkadaşlar, sizin için büyük değerler ifade eden o kitapları kitaplıkta tozlanmaya mahkum etmek emin olun okumak için sabırsızlanan insanlara göndermekten daha kötüdür. hem kitaplarınız elinize geri gelicek, böyle bir harekete katılan kişiler sorumluluklarının bilincinde kişilerdir. çıkabilicek birkaç çürük yumurtanın da evinize girip kitaplarınızı çalabilicek hırsızlarla eşit olasılığa sahip olduğunu düşünüyorum. okunmak için yazılıyor o kitaplar, yapmayın etmeyin..

    YanıtlaSil
  12. ben de ben de :)

    YanıtlaSil
  13. hediye çöp dahi olsa verilmez yukarıdaki bazı söylemlere katılıyorum.ama kitaplığındaki kitapların hepsinin hediye olması gibi bi olasılık da yoktur bence.o yüzden hadi üşenmeden listeleri yapın.

    YanıtlaSil
  14. ya bu bendekiler.com ne kadar güvenilir bir site acaba? hiç takas yapan arkadaş var mı?

    YanıtlaSil
  15. Sikim böyle işi

    YanıtlaSil
  16. bendekiler.com herhangi bir komisyon vs. almıyor o yüzden güven,ilmeyhecek bir tarafı yok karşı tarafla iletişime geçmemiz yeterli

    YanıtlaSil
  17. bence mantıklı bi hareket tebrik ediyorum valla... arkadaşlar bazı şeyleri gerçekleştirmek için risk lazım ve ben sanmıyorum ki karşıdaki insan böyle birşey yapsın. ben güveniyorum en kısa zamanda da kitaplarımın listesini Burak Küçükçerçi'ye iletmeyi düşünüyorum. bu hareketin devamını dilerim...

    YanıtlaSil
  18. bendekiler.com üzerinden takas yaptım. siteden kitabı buldum üye ile mesajlaştım riskle ilgili bir durum yok

    YanıtlaSil
  19. İsterseniz Bendekiler.com üzerinden de elinizdeki kitapların listesini oluşturabilirsiniz. Haritada size yakın kişileri görüp, ellerindeki kitaplarla takasa girerseniz kargo ücretinden kurtulabilirsiniz.

    Bendekiler.com editörü

    YanıtlaSil
  20. www.kitapbu.org girişimimiz sorularınıza yanıt olacaktır.

    YanıtlaSil