16 Nisan 2011 Cumartesi

Paslı Oynayın Lan




‘’… televizyon ve kitap gibi medya kanallarında görülen süper kahraman ya da karakterlere hayran olmak, onlar gibi davranmaya çalışmak, onlar gibi olmayı düşlemek, bireyin tam gelişmemiş ya da hiç var olmamış karakteri ile açıklanabilir.’’

Babam, sonbaharda lacivert takım giyen bir adamdı ve memurdu. Bıyıklı falan. Biraz da solcuydu esasen. Adana’da yaşıyorduk biz, içinde. Sonra bir şeyler oldu ve bizimkini Saimbeyli diye bir yere sürdüler. Bu Saimbeyli coğrafi olarak Adana’da, beşeri olarak Maraş’taydı. Maddi olarak Dünya’da, manevi olarak Jüpiter’teydi.

Sene 98, çok sıcak. Dünya kupası var ve ben Romanya’dan sonra Fas’ı tutuyorum. Çünkü Fas Milli Takımı’nda adı Hadji olan bir futbolcu var, onu görünce aklıma Hagi geliyor hep. Sonra Fas’ı elediler hemen, ben küçükken de vardı bu allahsız Emperyalizm. O yaz benim mahallede olmam lazım çünkü ben de Mithatpaşa Mahallesi Milli Takım oyuncusuyum. Ama yok işte sürgündeyiz. Çocuklarını tanımadığın mahalleye çıkmazsın, çocuklukta racon öyleydi.

Bir de bizim yan komşumuz var, Hacer Teyze. Tam adı ‘’bir ayağı çukurda olan ve beni sürekli kur’an kursuna gitmem konusunda uyaran kadın’’ ama uzatmayalım. Öğlen vakti ıslık çalan çocukları İsrafil sanacak kadar çok seviyor rabbini ama rabbi onu pek sevmiyor biliyorum. Zira oğlu Fatih hapisteymiş, annem öyle söyledi bana, kocası da öleli çok olmuş zaten.

Sonra bize bir telefon geldi. Adana’da deprem olmuş. Bizim mahalle taş olmuş, duman olmuş. Dünya kupasına ara vermiş çocuklar, santrafor Gökhan’ın bacağı kırılmış çünkü. Yusuf direk ölmüş. Bizim evin duvarı da ikiye bölünmüş, çiçekleri ölmüş bizimkilerin.
Babam sinirlendi, solcu adama yaradanın gazabından kurtulmak yakışmazdı ne de olsa, solcu adama ilk öfkede yaradana kaymak yakışırdı.

Hacer neşeyle daldı bizim salona, üç cümlesinden beşi ‘’Allah’a çok şükür!’’

Ölmedik ya hani biz güya.

Babam tısladı;

-Allah’ını sikerim Hacer.

Ha bir de Fransa şampiyon oldu sonra, ölsem daha iyiydi.

4 yorum:

  1. inanılmaz çirkin ve yakışıksız bir yazı.
    sana hiç yakıştıramadım.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yazı amına koyim.

    YanıtlaSil
  3. yazi guzelde abi ben bu insanlarin kufurlu yorum mantigini hala cozebilmis degilim. neyse hormetler.

    YanıtlaSil