26 Ocak 2011 Çarşamba

film izleyin lan (Salinui Chueok)




-Aslında... Standart bir adamdı.

Güney Kore'li yönetmen Joon-ho Bong'un yazıp yönettiği 2003 yapımı muhteşem bir polisiye filmdir kendisi. Ortalığı kasıp kavuran yaratık filmi ''The Host''un da yönetmeni olan bu güzel taşaklı abimiz, filmin senaryosu üzerinde çalışmaya başladıktan sonra ilk 6 ay tek satır bile yazmamış. Sadece araştırma ve keşif yapmış ki müthiş bir titizlikle ilerleyen hikaye de bunun kanıtı zaten. Imdb notu 8.1 olan filmin gerçek bir hikaye olduğunu da kalın puntolarla haykırayım.

Hikayeden de bahsedelim. Takvimler 1986'yı gösterirken, genç bir kadın Seul yakınlarında bir taşra kasabasında ölü bulunur. Kendisi ikinci kurbandır ve tıpkı ilki gibi tecavüze uğramış ve kendi iç çamaşırıyla boğularak öldürülmüştür. Kasabanın cinayetten sorumlu vasıfsız iki yerel dedektifi işin içinden çıkamaz. Çünkü hiçbir teknik bilgileri yoktur, daha önce de bu tür bir bilgiye gerek duymamışlardır. Bu sebeple, buldukları her şüpheliyi geleneksel yöntemlerle döverler, hırpalarlar ve suçu itiraf ettirip olayın üstünü kapatmaya çalışırlar. Tam da bu sırada emniyet birimleri kasabaya işi bilen bir dedektif yollar. Böylece hafif çekişmeli, lakin aynı suçun peşinde olan farklı polis profilleri ortaya çıkar. Bize de keyifle izlemek düşer.

İzleyecek olanlara filmin süresinin 2 saatten biraz daha fazla, temposunun da afili Amerikan polisiyelerine nazaran biraz daha az olduğunu hatırlatayım. Ben istemiyorum annem de bu işe dahil olsun.

Fragman da burada, iyi seyirler ibneler.

1 yorum:

  1. çok sıradan başlayan ama sonunda derin bir düşünce bıraktıran cinsten. çok iyi kotarmış yine koreli piçler!

    YanıtlaSil