7 Ocak 2011 Cuma

film izleyin lan (New York, I Love You)



Takdir edersiniz ki; X yönetmenin, Y oyuncularla birlikte yaptığı Z konulu film kalıbıyla anlatılabilecek bir film değil New York, I love you. Bu yüzden diğer yazılara nazaran daha kısa olacak, affola.

Imdb notu 6.6 olan film, kimi zaman birbirine karışan / kesişen 11 farklı hikayeden oluşuyor. Diğer bir deyişle 11 farklı yönetmen ve 11 farklı sinema dili. Bu nedenle de tüm öyküler tadında kalıyor ve bize bu 2 saate yakın deneyimin tadını çıkarmak düşüyor.

Yönetmenlerin arasında Fatih Akın, oyuncuların arasında da Uğur Yücel'i görüyoruz. Bu da biraz karikatürize de olsa, bir anlığına ''ehehe'' diyerek sırıtmamıza vesile oluyor. Fatih Akın dışındaki diğer 10 yönetmen ise Yvan Attal, Randall Balsmeyer, Allen Hughes, Shunji Iwai, Wen Jiang, Shekhar Kapur, Joshua Marston, Mira Nair, Brett Ratner ve Natalie Portman. Evet evet, Natalie Portman'ı bir öyküde oyuncu, bir öyküde de yönetmen koltuğunda görüyoruz. Objektif olmak gerekirse, sırıtan ya da daha doğru tabirle vasat kalan tek öykü de onunki. Ama onun öyküsünde rol alan erkek oyuncu da aynı Riijkard olduğu için, puan kıramıyoruz. Genelde ''Şehri şehir yapan, insanları ve hikayeleridir.'' temasından yola çıkan öyküler suratınızda son dakikaya kadar tuhaf bir tebessüm bırakıyor. Bu samimiyeti yüzünden de geçer not almayı başarıyor. Darısı ''İstanbul, Seni Seviyorum'' izlemeye diyorum, insan özeniyor zira.

Fragman da burada, iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder