18 Kasım 2010 Perşembe

film izleyin lan ( Cashback )



''Yaşlılıktan ölürüm ve zaman devam eder.''

Bu kez elimizde genç yönetmen Sean Ellis'in, ona film endüstrisinde saygınlık kazandıran, filmi Cashback var. Başrollerde Sean Biggerstaff ve Emilia Fox'un oynadığı 2006 yapımı filmin imbd notu 7.5, türü ise şey... Şey işte... Türü yok lan, her şeyden biraz var. Üst üste gelen kasvetli Avrupa filmlerinden sonra kasten bunu seçtim ki hava biraz dengelensin. Zira İngiliz aksanıyla anlatılan her hikaye, ne kadar ciddi olursa olsun, suratınızda bir tebessüm bırakır.

Konudan da kısaca bahsedecek olursak, ana karakterimiz Ben, ilk göz ağrısı Suzy'den ayrılınca büyük bir depresyonun içine düşer. Sürekli onu düşünür ve uyuyamaz. Günün normalde uykuda geçirdiği 8 saati de olağan hayatına eklenince, önceden yapamadığı bir çok aktiviteyle ilgilenme fırsatı bulur. Lakin bir zaman sonra bunlardan da sıkılır ve vakit öldürmek için bir süpermarketin gece vardiyasında çalışmaya başlar. Sonrası yarı hayal yarı gerçek hafif bir hikaye.

Bir de, kusursuz kadın vücutları. Öhm.

Meraklısına, fragman da aha burada.

2 yorum:

  1. Aslında önce kısa film olarak çekildi 2004'te. Kısa filmde bildiğim kadarıyla sadece süpermarket sahnesi var. Zaten filmi seyrederken bu kısım filmin diğer kısımlarından ayrı güzellikte. Filmde sinematografi oldukça iyi. İyi seyirler...
    BeyazTenliZenci

    YanıtlaSil
  2. Aynen, bu 2006 repack diye geçiyor.
    Bilgi için, alkışlar beyaztenlizenci'ye.

    YanıtlaSil