11 Kasım 2010 Perşembe

Call of Duty - Black Ops



Henüz 2 bölüm oynyan bir Cod sevdalısının ağzından yazılmıştır.(Pc)

Infinity Ward'ın gecelerimizi sömüren efsane serilerinden sonra taşın altına el atan yeni firma Treyarch olmuştu ve tüm oyun dünyası kafasında kalın puntolu ''acaba''larla gezer olmuştu. Günler haftaları, haftalar ayları kovaladı. Nefis fragmanlar, pek pozitif ön incelemeler gördük. Hepimizin içinde bir asker var temalı masif militarist tanıtımın içinde Kobe Bryant gördük mesela, oyunun Launch partisinde de METALLİCA SAHNE ALDI. Lan. Dünyanın en iyi pazarlama stratejilerinden birine şahit olduk ki ilk 2-3 gün itibariyle 5 milyon gibi bir satış rakamının adı geçiyor.

Gözlerimizi download çubuğuna devirip, pek afili bir sabır testinden sonra oyunu bu gece sabaha karşı oynadım.

Özet geçeyim, epic fail. Çok büyük beklentilere girdiğimden midir nedir bilmiyorum ama oyunun -en azından campaign modu- beni fena hayal kırıklığına uğrattı. Sesler inanılmaz özensiz, ilkokul çocuklarının ağzıyla yaptıkları sesler bile daha iyidir eminim. Silah tepmelerinde büyük eksikler var, gerçekçilik sıfır. Çevre kaplamaları ve -şimdilik- hikaye akışında oyuncuyu ekrana bağlayacak hiçbir şey yok. Ana menü ve sunuş insanın rüyalarına girecek kadar efsanevi olmuş, oyunu gazla açıyorsunuz lakin açtığınızla kalıyorsunuz. Modern Warfare ile mukayese mi, hassiktirin derim sadece. 1.7 megabit götü boklu bağlantımla da sağlıklı bir multiplayer oynama ihtimalim yok ki forumlarda oyunun tamamen multiplayer üzerine yoğunlaştığı yazıyor. Benim gibi ''Lan 1-2 hafta oynarım ehe mehe'' diye bekliyorsanız single modunu, sıçtığınızın resmidir.

Optimizasyon ayarları ve grafik olarak, bilgisayarımın anasını sikmiş bulunmaktadır. Ati 4830 ekran kartımı kastıracak kadar insafsız olan Cod Black Ops'a tek bir lafım var, utanır insan biraz lan. Senden önceki Call of Duty oyunlarının en büyük artılarından birisi de uyumlu ve naif oyun motoruydu. Götün kalkmış. Oyun içi ses senkronizasyonlarında ve kaplamaların yüklenmesinde takılmalar oluyor, fps sorunları da cabası.

Ayıp ettin Treyarch, bize ayıp ettin. Bağlantısı iyi olan şanslı piçler oynasın bakalım multiplayer modunu. Bunun hesabını elbet bir gün sorarız.

Öperler.

(Optimizasyon sorununu ortadan kaldıracak olan bir yama gelirse, sözlerimi utanmadan ve sıkılmadan geri alırım)

1 yorum:

  1. treyarch'ın yaptığı dandik optimizasyonla bu kadar olur bu meret.
    öle böle yine kakaladılar millete...

    nerde mw nerde bu...

    YanıtlaSil